fbpx

Mi az az OGBioClean termékcsalád?

Az Ogbioclean termékcsalád egy 98%-ban biológiailag lebomló tisztítószer család.

Milyen alapanyagokat használunk a termékeinkben?

Több termékünknek is kókuszzsír az alapanyaga, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik ami nagyon jól használható a tisztítási eljárások során mégis abszolút környezetbarát. A többi alapanyagot is hasonló szempontok alapján válogatjuk ki.
A termékfejlesztéseknél kifejezetten arra figyeltünk oda, hogy a környezetet minél kevésbé károsító tisztítószer családot tudjunk megalkotni.

A tisztítószer család megfelel az ipari takarítás hatékonyságának?

Az OgBioClean olyan cégek számára fejlesztettük ki, amelyek fő tevékenysége a takarítási szolgáltatás. Ezek között a feladatok között szerepelnek sokszor ipari takarítási feladatok is. Bár környezetbarát termékekről van szó, igyekeztünk olyan környezetbarát hatóanyagokat választani, hogy megállják a helyüket a durva takarítási feladatok esetén is.

Megfelelnek a jogszabályi környezetnek?

Teljes mértékben. Minden termékünket bevizsgáltattuk. A vizsgálati módszerekről lejjebb olvashatnak.
A veszélyes anyagokat a jelenleg hatályos CLP rendelet szabályozza. A tisztítószereink ennek a rendeletnek a hatályán kívül esnek, mivel a CLP rendelet alapján nem minősülnek veszélyes keveréknek

Ezért a biztonság technikai adatlapon nem nagyon szerepelnek veszélyességet jelző mondatok sem:

Osztályozás a CLP rendelet alapján: Nem minősül veszélyes keveréknek.

Az anyagok/keverékek veszélyeire/kockázataira utaló figyelmeztető H-mondatok: nincs
Az anyagok /keverékek biztonságos használatára utaló, óvintézkedésre vonatkozó P-mondatok: nincs
A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: nincs
A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S-mondatok: nincs

Osztályozás az 1999/45/EK irányelv alapján: Nem minősül veszélyes keveréknek.

Az ÁNTSZ vizsgálja ezeket a termékeket, azonban visszadobják nekünk, mert a vizsgálati jegyzőkönyv alapján ezek a termékek nem minsülnek veszélyes keveréknek.

Hogyan vizsgáltuk be a termékeinket?

A termékek fő alkotóelemét, amely saját fejlesztés, a nemzetközileg is akkreditált Wessling nevű független laborítóriumi szolgáltató, laborjában vizsgáltattuk be. Ez célunk is volt, mivel tudomásunk szerint, ezzel a vizsgáló laborral dolgozik a NÉBIH is, és több élelmezési vagy egészségügyi szervezet is, hiszen élelmiszervizsgáló laboratóriumként is működik.

A Wesling vizsgáló labor az egyik legbonyolultabb vizsgálati módszert alkalmazta a termékeink egy részénél.

Ezek a tisztítószerek fertőtlenítő szerek?

Nem. A vizsgálatok során megállapították, hogy a termékek nem minősülnek fertőtlenítő szernek, bár némelyik termék olyan mértékű pusztítást végzett a vizsgált baktériumtörzseken, hogy nyugodt szívvel mondhatnánk : Ez fertőtlenítőszer! De a jelenlegi szabályozás szerint, mivel nem tartalmaz „biocid” hatóanyagot, ezáltal hivatalosan nem lehet fertőtlenítő szernek nevezni. Még a bakterosztatikus hatása sem tüntethető fel.

Emberekre jelentenek veszélyt a termékek?

Kémiai szakemberünk az Aktív víz találó becenévvel szokta illetni a termékeket. Mikor megkérdezzük tőle, hogy ebben akár le is tudnánk fürdeni, akkor azt válaszolja rá hogy igen, csak szárítaná a bőrünket. Ami érthető hiszen rendben van, hogy környezetbarát tisztítószerről van szó, de azért mégiscsak tisztítószer, ami takarításra és nem bőrápolásra való. Azonban egyáltalán nincs káros vagy maró kipárolgása, vagy hatása!
Természetesen emberi vagy állati fogyasztásra egyáltalán nem alkalmas !!!

Az OG termékek mentesek állati eredetű összetevőktől?

Igen mentes. A termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.

A termékek mentesek állati eredetű kisérletektől?

Természetesen semmilyen állati eredetű késérletet sem folytatunk a termékeinkkel.

Mire törekszünk a termékek kialakításánál?

Egy olyan termékcsalád kifejlesztésére törekszünk, amely teljes egészében megszünteti a környezeti terhelést, ami a tisztítószerekből adódik. Azt mondják ez lehetetlen. De mi úgy gondoljuk, hogy ha mindig csak egy kicsivel közelítünk a tökéletesen lebomló tisztítószerek felé, akkor előbb utóbb el fogjuk érni, hogy minden tisztítószer tökéletesen lebomoljon a természetben és amikor elbomlik ne károsítsa, hanem táplálja a környezetét.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kérdése van termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írjon nekünk bátran és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest, Magyarország

Elérhetőség 

Iroda és levelezési cím:

1125 Budapest, Kútvölgyi út 50.

iroda@hunhigienia.hu

Minden jog fenntartva © 2017 | Hun Higiénia Kft. | Created by Simon Balázs